Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-05@23:12:41 GMT

بهبود تولید ماهانه خودروسازان

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۴۶۱۵

بهبود تولید ماهانه خودروسازان

تین نیوز

روند تولید خودروهای سواری در هشت ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی شد، با این حال تولید ماهانه سه خودروساز بزرگ کشور در آبان و نسبت به مهر صعود کرد. بنابر صورت‌های مالی ارائه شده از سوی خودروسازان به بورس، آمار تولید محصولات سواری ایران خودرو، سایپا و پارس‌خودرو به‌عنوان سه شرکت خودروساز بزرگ کشور به ۵۰۳ هزار و ۷۶۶ دستگاه در هشت ماه امسال رسیده که نشان از کاهش ۲/ ۱۸ درصدی تیراژ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمارهای منتشره اما تولید ماهانه خودروسازان روندی صعودی در آبان و نسبت به مهر امسال داشته است. بر این اساس، ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در مجموع طی آبان امسال ۷۱ هزار و ۴۴۵ دستگاه انواع محصول سواری را به تولید رسانده‌اند که نسبت به مهر سال جاری افزایش ۶/ ۲۷ درصدی را نشان می‌دهد. در بین سه خودروساز بزرگ کشور اما سایپایی‌ها توانسته‌اند لقب پرتیراژترین خودروساز داخلی را کماکان برای خود نگه دارند. سایپا طی هشت ماه امسال ۲۳۱ هزار و ۶۹۹ دستگاه محصول سواری را به تولید رسانده تا در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته کاهش ۱/ ۱ درصدی تیراژ را تجربه کند.

این خودروساز البته در تولید ماهانه روندی صعودی داشته، چه آنکه تیراژ ۲۶ هزار و ۸۸۰ دستگاهی آن سبب افزایش ۵/ ۷ درصدی تولید نسبت به مهر ماه شده است. پس از سایپا، ایران خودرو تیراژی ۲۱۰ هزار و ۳۵۰ دستگاهی تا پایان آبان امسال از خود به جا گذاشته که نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته کاهش ۲/ ۱۸ درصدی را نشان می‌دهد. آبی‌های جاده مخصوص اما در آبان و نسبت به مهر با رشد ۵۴ درصدی تیراژ مواجه شده‌اند و این روند صعودی از تیراژ ۳۷ هزار و ۵۶۳ دستگاهی آنها در دومین ماه پاییز حاصل شده است. در نهایت پارس خودرویی‌ها که در هشت ماه امسال ۶۱ هزار و ۷۱۷ دستگاه تیراژ داشته‌اند، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افت کرده‌اند. پارس خودرو در آبان امسال نیز تنها هفت هزار و دو دستگاه محصول سواری را به تولید رسانده تا در مقایسه با مهر سال جاری تنها ۳/ ۵ درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده باشد. روند صعودی تولید خودروسازان در آبان و نسبت به مهر نشان می‌دهد اوضاع تولید در خودروسازی کشور بهبود یافته، هرچند البته هنوز هم مشکلات کلی مربوط به تحریم به خصوص سختی تامین قطعات از خارج ادامه دارد.

  صعود رانا و ۲۰۰۸

نگاهی اما به جزئیات آمار تولید خودروهای سواری در هشت ماه امسال بیندازیم تا مشخص شود سه خودروساز بزرگ کشور چه افت‌و‌خیزی در این بازه زمانی داشته‌اند. در بین محصولات ایران‌خودرو، گروه پژو (به جز پژو ۲۰۰۸) تیراژی ۱۴۷ هزار و ۳۹۳ دستگاهی تا پایان آبان امسال داشته که این آمار نشان از کاهش ۲/ ۱۶ درصدی تیراژ پژویی‌ها در مقایسه با هشت ماه سال گذشته دارد. آمار موردنظر، پژو ۲۰۶، ۴۰۵، پارس و ۲۰۷ را شامل می‌شود و به نظر می‌رسد در این بین، بیشترین سهم تولید از آن ۲۰۶ باشد.ایران خودرویی‌ها اما آمار پژو ۲۰۰۸ را خارج از خانواده پژو منتشر می‌کنند و صورت‌های مالی آنها نشان می‌دهد خودروی موردنظر روندی صعودی در هشت ماه امسال داشته است.

طبق آمار، تا پایان آبان امسال چهار هزار و ۹۳۱ دستگاه پژو ۲۰۰۸ در ایران خودرو به تولید رسیده که نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایش ۴/ ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد. از پژو که بگذریم، ایران‌خودرو در تولید سمند با کاهش تولید مواجه شده ‌است. بنابر آمار منتشره، این شرکت طی هشت ماه امسال، ۲۸ هزار و ۳۷۷ دستگاه سمند را به تولید رسانده‌ و این آمار سبب کاهش ۷/ ۱۵ درصدی تولید محصول موردنظر نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.اما آن‌طور که آمار تولید منتشره در صورت‌های مالی ایران خودرو روایت می‌کند، این شرکت همچنان در تولید دنا روندی نزولی دارد. ایران خودرویی‌ها تا پایان آبان امسال، ۱۷ هزار و ۸۸۴ دستگاه دنا را به تولید رسانده‌اند تا نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته ۶/ ۳۳ درصد کاهش تولید را به خود ببینند.

نزولی شدن تولید دنا در حالی است که دیگر محصول ایران‌خودرو یعنی رانا توانسته رشد را در کارنامه‌اش به ثبت برساند. طبق گزارش ارائه‌شده به بورس، در هشت ماه امسال چهار هزار و ۳۰۸ دستگاه رانا در ایران‌خودرو به تولید رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۸/ ۶۵ درصدی را نشان می‌دهد.نگاهی هم بیندازیم به محصولات مونتاژی ایران‌خودرو، محصولاتی که برخی از آنها با خطوط تولید این شرکت وداع کرده‌اند. آن‌طور که گزارش ارائه‌شده به بورس روایت می‌کند، آبی‌های جاده مخصوص تا پایان آبان امسال تنها ۱۲۰ دستگاه سوزوکی گرندویتارا مونتاژ کرده‌اند و این یعنی تولید محصول موردنظر در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته بیش از ۹۵ درصد افت داشته است. ویتارا چند ماهی می‌شود که دیگر در ایران خودرو به تولید نمی‌رسد و این موضوع از قطع ارتباط شرکت ژاپنی سوزوکی با آبی‌های جاده مخصوص به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه خودروسازی کشور سرچشمه می‌گیرد.

در کنار ویتارا، به‌نظر می‌رسد دانگ‌فنگ و ایران‌خودرو نیز به آخر خط رسیده‌اند و تولید این محصول چینی در کشور متوقف شده است. آمار تولید ایران‌خودرو در آبان نشان می‌دهد حتی یک دستگاه دانگ‌فنگ نیز در این شرکت مونتاژ نشده و بنابراین احتمالا این محصول چینی نیز با آبی‌های جاده‌ مخصوص وداع کرده است. طبق آمار ارائه شده به بورس، در هشت ماه امسال فقط دو هزار و ۱۳۱ دستگاه دانگ فنگ در ایران خودرو مونتاژ شده که نشان می‌دهد این محصول چینی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بالای ۸۶ درصد افت تولید را تجربه کرده است. ایران‌خودرویی‌ها البته در آبان مانند مهر، حتی یک دستگاه دانگ‌فنگ را نیز به مونتاژ نرسانده و این یعنی خودرو موردنظر با کیلومتر ۱۴ جاده‌مخصوص وداع کرده است. در بین دیگر مونتاژی‌های ایران‌خودرو اما هایمای چینی تیراژی سه هزار و ۷۳۴ دستگاهی طی هشت ماه امسال از خود به‌جا گذاشته است. با توجه به این آمار، هایما افتی بیش از ۶۲ درصد را نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته به خود می‌بیند. مونتاژ این محصول فعلا در ایران‌خودرو ادامه دارد و باید منتظر ماند و دید در آینده نیز تداوم خواهد داشت یا هایما نیز به جمع حذفی‌ها می‌پیوندد.

  افزایش تولید پراید و تیبا

به سایپا برویم و ببینیم این شرکت چه آماری در تولید محصولات خود طی هشت ماه ابتدایی امسال به‌جا گذاشته است. بنابر آمار ارائه‌شده به بورس، سایپایی‌ها در تولید سراتو که محصولی مونتاژی و تحت‌لیسانس کیاموتورز کره است، با افت تولید مواجه شده‌اند. بر این اساس تا پایان آبان امسال،سه هزار و ۶۳۰ دستگاه سراتو در سایپا مونتاژ شده که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۶۸ درصد افت را نشان می‌دهد. این مونتاژی کره‌ای نیز در لیست خودروهای حذفی کشور قرار گرفته است، چه آنکه سایپایی‌ها پیش‌تر رسما خبر از توقف مونتاژ آن داده‌اند. در بین دیگر محصولات سایپا، تیبا تیراژی ۱۰۳ هزار و ۸۴۷ دستگاهی را در هشت ماه امسال از خود به‌جا گذاشته و بنابراین نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته ۵/ ۱ درصد افزایش تولید را به خود می‌بیند.

تیبا یکی از محصولاتی است که قرار است به واسطه افزایش تیراژ، جای خالی پراید را از تابستان سال آینده پر کند. صحبت اما از پراید شد، خودرویی که بنابر وعده وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایپا، تنها تا پایان تیر سال آینده تولید خواهد شد. با وجود برنامه‌ریزی سایپا برای حذف پراید، تیراژ این محصول در هشت ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته صعود کرده است. طبق صورت‌های مالی ارائه شده به بورس، پراید در هشت ماه امسال تیراژی ۱۱۹ هزار و ۱۹ دستگاهی از خود به‌جا گذاشته و بنابراین در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته ۱۱ درصد افزایش تولید را تجربه کرده است. گفته می‌شود سایپایی‌ها قصد دارند تولید پراید را تنها برای مصرف بازار داخل متوقف و این محصول را برای بازارهای صادراتی همچنان حفظ کنند.

از تیبا و پراید بگذریم و نگاهی هم به محصولات مونتاژی چینی سایپا در هشت ماه امسال بیندازیم. طبق آمار، پارس‌خودرو به‌عنوان زیرمجموعه سایپا، توانسته تنها ۱۹۳ دستگاه برلیانس را تا پایان آبان امسال به تولید برساند. با توجه به این آمار، برلیانس در مقایسه با هشت ماه سال گذشته بیش از ۹۸ درصد افت تولید را تجربه کرده است. همچنین آمار تولید آبان پارس‌خودرو نشان می‌دهد این شرکت در این ماه حتی یک دستگاه برلیانس را نیز تولید نکرده و مشخص نیست این توقف تولید، موقت است یا دائمی. ماه گذشته برلیانس پس از مدت‌ها غیبت به جمع تولیدات پارس‌خودرو بازگشت و حالا دوباره غیب شده است. سایپایی‌ها اما تا پایان آبان امسال ۴۲۳ دستگاه آریو را مونتاژ کرده‌اند و این آمار نشان می‌دهد خودرو موردنظر با افت تیراژ ۹۲ درصدی در هشت ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شده است. آریو نیز مانند برلیانس ماه گذشته پس از مدتی غیبت به جمع تولیدات سایپا بازگشت و آمار آبان نشان می‌دهد تولید آن در دومین ماه پاییز سال‌جاری ادامه داشته است. در نهایت اما چانگان دیگر محصول چینی سایپا، تیراژی چهار هزار و ۷۸۰ دستگاهی را تا پایان آبان از خود به‌جا گذاشته که نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افت ۵/ ۴۵ درصدی را نشان می‌دهد. گویا چانگان مشکل خاصی برای مونتاژ در سایپا ندارد، چه آنکه طی ماه‌های گذشته از تحریم با توقف تولید مواجه نشده است.

  رنو از پارس‌خودرو رفت

اما نگاهی هم به اوضاع تولید خانواده ال۹۰ تا پایان آبان امسال بیندازیم و ببینیم این محصول فرانسوی چه شرایطی در تولید طی هشت ماه امسال داشته است. طبق اطلاعات ارائه‌شده به بورس، در مجموع تیراژ خانواده تندر۹۰ (شامل تندر معمولی، پارس‌تندر، تندر اتومات و ساندرو) طی بازه زمانی تحت‌بررسی به چهار هزار و ۱۴۲ دستگاه رسیده است. با این حساب، تیراژ این خانواده در مقایسه با هشت ماه سال گذشته ۹۱ درصد افت داشته است.

اگر آمار تولید خانواده تندر‌۹۰ را به‌صورت جداگانه بررسی کنیم، مشخص می‌شود هر دو شرکت ایران‌خودرو و پارس‌خودرو با کاهش تولید این محصول در بازه زمانی تحت بررسی مواجه شده‌اند. بر این اساس، ایران‌خودرویی‌ها با توجه به تیراژ یک‌هزار و ۲۲۴ دستگاهی خود، افتی ۸۸ درصدی را در تولید محصولات رنو طی هشت ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ثبت رسانده‌اند. در پارس‌خودرو نیز تولید محصولات خانواده رنو طی هشت ماه امسال به دو هزار و ۹۲۰ دستگاه رسیده تا نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افتی ۹۱ درصدی دامان آن را بگیرد. صورت‌های مالی ارائه شده به بورس نشان می‌دهد تولید محصولات رنو در پارس‌خودرو به‌طور کامل متوقف شده، چه آنکه این شرکت در آبان هیچ رنویی را تولید نکرده است. با این حال تولید محصولات رنو در ایران‌خودرو طی آبان ادامه داشته و این شرکت توانسته ۶۲ دستگاه تندر-۹۰ را تولید کند. با توجه به قطع ارتباط رنو با ایران، تولید محصولات این شرکت در ایران خودرو نیز متوقف خواهد شد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خودروهای سواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده ازظرفیت همه گروه‌های مردمی برای برگزاری مهمانی غدیر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجت‌الاسلام غلامحسین حقانی در جلسه برنامه‌ریزی «مهمانی غدیر» که در سالن کنفرانس تبلیغات اسلامی استان هرمزگان برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته، این مهمانی با همت همگان رقم خورد و این محقق نمی‌شد جز با اخلاص مردمانی که این حماسه بزرگ را خلق کردند.

وی افزود: هر جا پای مردم در میان باشد، اتفاقات خوب و ماندگاری رخ می‌دهد، نشاط معنوی، سالم و جامعه سالم از ضروریات است که در ایام خاصی همچون نیمه شعبان و عید غدیر تحقق می‌یابد.

وی ادامه داد: نکته نخست اینکه در مهمانی غدیر امسال انتظار می‌رود باشکوه‌تر از سال قبل برگزار شود، این مسئله، هم مورد انتظار مردم است و هم باید خودمان این توقع را داشته باشیم که در برگزاری هرچه دقیق‌تر، منظم‌تر، بهتر و باشکوه‌تر مهمانی غدیر بکوشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان گفت: نکته بعدی اینکه احساس تعلق به جشن، همگانی‌تر، جدی‌تر شود و عمومیت بیشتری پیدا کند، مهمانی غدیر امسال باید بیش از سال گذشته، رنگ و بوی مردمی به خود بگیرد، لذا می‌بایست مجموعه‌های مردمی در حوزه‌های مختلف را بیشتر پای کار بیاوریم.

حقانی تأکید کرد: باید از هم‌اکنون، از رسانه‌ها بخواهیم برای دعوت همگان به مهمانی غدیر، اقدام به تولید محتوای چندرسانه‌ای کنند که در زمان مناسب، در فضای مجازی نشر گسترده داده شود.

وی سپس تأکید کرد: در مهمانی غدیر امسال می‌بایست مجموعه‌های حاکمیتی به عنوان موکب‌داران پای کار باشند، همچنین محلات، مساجد، هیأت‌های مذهبی، خانواده‌ها و … می‌توانند با راه‌اندازی موکب، نقش خود را در برگزاری هرچه بهتر و باشکوه‌تر مهمانی غدیر ایفا کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با اشاره به مشکلاتی که در برگزاری مهمانی غدیر سال گذشته وجود داشت، گفت: باید برای رفع مشکلات و موارد ذکرشده تدابیری اندیشیده شود تا امسال شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.

حقانی افزود: باید به گونه‌ای کار پیش برود که همه مردم شهر، خود را در برگزاری باشکوه مهمانی غدیر سهیم بدانند و تحقق این امر مهم، نیازمند یاری رسانه‌هاست که پای کار بیایند و جهت دعوت از مردم، در فضای مجازی، فعالیت گسترده داشته باشند.

وی در پایان تأکید کرد: به منظور اجرای هرچه بهتر و منسجم‌تر مهمانی غدیر، کارگروه‌هایی اعم از کارگروه امنیت، رسانه و تبلیغات، کودک و پشتیبانی تشکیل می‌شود، لذا افراد علاقمند جهت مدیریت کارگروه، اعلام حضور کنند تا با برگزاری جلسات برنامه‌ریزی، شاهد مهمانی غدیر باشکوه‌تر از سال گذشته باشیم.

کد خبر 6096915

دیگر خبرها

  • استارت سرد خودروسازی
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • فرزین: نرخ رشد پول به ۱۶ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد پول به ۱۶ درصد رسید
  • لزوم استفاده ازظرفیت همه گروه‌های مردمی برای برگزاری مهمانی غدیر
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • معمای بنزین در ایران
  • هزینهٔ حج امسال، ۳۰۰ دلار کمتر است