Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاداش خوش مصرفی برق در زمستان ادامه دارد، تولید ۲ خودرو با ۵ ستاره کامل کیفی در آبان‌ماه ۹۹، کاهش تعرفه گمرکی و هزینه‌ حمل و نقل لازمه رشد تجارت ایران و ازبکستان، رکورد سرعت اینترنت در ایران شکسته شد برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنجشنبه ۴ دی شبستان به شرح زیر است:

پاداش خوش مصرفی برق در زمستان ادامه دارد

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق گفت: طبق مصوبه هیات وزیران پرداخت پاداش خوش مصرفی در زمستان هم تداوم یافته و به افراد صرفه جو در برق تعلق می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال با همکاری مردم و مدیریت مصرف ۱۸۰ میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی در تابستان پرداخت شد.

وی ادامه داد: پرداخت پاداش به افرادی صورت گرفت که نسبت دوره مشابه سال قبل مصرف کمتری داشته اند.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر) خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه هیات وزیران، پرداخت پاداش برای فصل زمستان هم تداوم دارد و مردم در صورت مدیریت مصرف از این پاداش بهره مند خواهند شد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه برنامه های مدیریت مصرف طراحی و اجرا شده است، افزود: برنامه مدیریت مصرف را از خود شروع کرده و بر این اساس در تهران روشنایی غیر ضروری معابر یا یک درمیان شده اند و یا خاموش شده است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی شده از توان نیروگاه های برق آبی، اتمی و تجدیدپذیر بیشتر استفاده شود تا بتوان مدیریت بهتری اعمال کرد.

سخنگوی صنعت برق گفت: مردم اگر بتوانند ۱۰ درصد در مصرف انرژی گاز و برق  خود صرفه جویی کنند، حدود ۷۰ میلیون متر مکعب گاز تولید خواهد کرد که شرایط پایداری برای نیروگاه ها به همراه دارد.

 

تولید ۲ خودرو با ۵ ستاره کامل کیفی در آبان‌ماه ۹۹

اداره کل صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش ارزیابی و ارزشیابی خودروهای ساخت داخل را منتشر کرد. 

۵ خودرو با سه ستاره کیفی در گروه وانت

در آبان ماه امسال در گروه خودروهای سبک و در بخش وانت و لیست قیمتی یک، وانت نیو پیکاپ فوتون دیزلی شرکت ایران خودرو دیزل سه ستاره کیفی به دست آورد.

در لیست قیمتی دو گروه خودروهای سبک و در بخش وانت نیز وانت های کارا ۲۰۰۰ تک کابین تیپ ۳ و وانت کارا ۲۰۰۰ دو کابین تیپ ۳ از تولیدات شرکت بهمن موتور، خودرو سایپا ۱۵۱ شرکت سایپا بن‌رو و همچنین وانت نیسان ریچ زامیاد موفق به کسب سه ستاره کیفی شده‌اند.

در همین گروه، وانت آریسان شرکت ایران خودرو دیزل با کسب دو ستاره کیفی در رده بعدی جای گرفته است و وانت‌های نیسان تک سوز و دوگانه سوز شرکت زامیاد هر کدام یک ستاره به دست آوردند.

در گروه سبک بخش سواری در لیست قیمتی یک، خودرو تیگو۷، تولید شده در شرکت مدیران خودرو سه ستاره کیفی دریافت کرده است.

همچنین در لیست قیمتی دو، پژو ۲۰۰۸ ایران خودرو/ایکاپ موفق به کسب پنج ستاره کامل کیفی شد و بالاترین کیفیت را در میان تمامی خودروهای سبک و سنگین در آبان‌ماه امسال به خود اختصاص داد.

هایماS۷ اتوماتیک ایران خودرو خراسان و SWM G۰۱F شرکت سیف خودرو چهار ستاره کیفی را از آن خود کرده‌اند. 

JAC_S۳ و JAC_S۵ کرمان موتور در این لیست قیمتی سه ستاره‌ای شدند و SWM G۰۱ سیف خودرو نیز سه ستاره کیفی به دست آورد.
در این گروه و این کلاس قیمتی MVM X۳۳S مدیران خودرو نیز دو ستاره کسب کرد.

تولید ۴ خودرو سواری با ۴ ستاره کیفی در آبان‌ماه امسال

همچنین در کلاس قیمتی چهار، خودروهای پژو ۲۰۷ و دنا پلاس از ایران خودرو هر کدام چهار ستاره کیفی به دست آوردند.

در این لیست قیمتی، رانا، پژو ۲۰۶SD، پژو ۲۰۶ و دنا همگی از محصولات ایران خودرو سه ستاره کیفی را از آن خود کردند و پژو پارس اتوماتیک ایران خودرو نیز سه ستاره‌ای شدند.

در این لیست، سمند تبریز ایران خودرو تبریز، پژو پارس خراسان ایران خودرو، پژو پارس کرمانشاه ایران خودرو، پژو پارس ایران خودرو، پژو پارس مازندران ایران خودرو مازندران و پژو پارس صنایع خودروسازی فردا همگی سه ستاره کیفی را از آن خود کردند.

همچنین پژو پارس فارس ایران خودرو فارس، پژو پارس اتوماتیک ایرانخودرو کرمانشاه و سورن ایران خودرو تبریز نیز سه ستاره کیفی کسب کردند.

پژو ۴۰۵ خراسان ایران خودرو نیز در این لیست قیمتی، دو ستاره کیفی را از آن خود کرد.

در سطح قیمتی پنج نیز کوییکR پارس خودرو، کوییک و تیبا ۲ و تیبا ۲ پلاس شرکت سایپا، ساینای کاشان و تیبای سایپا سیتروئن نیز موفق به دریافت ۳ ستاره کیفی شدند.

 

متقاضیان مسکن ملی فقط یک روز فرصت واریز وجه دارند

خلیل محبت‌خواه درباره آخرین وضعیت واریز وجه مسکن ملی از سوی متقاضیان و تاییدشدگان اظهار داشت: آخرین مهلت پرداخت واریز وجه اورده اولیه مسکن ملی تا پایان آذر ماه بود اما برای اخرین بار تا پنجم دی ماه یعنی فردا -روز جمعه- تمدید شد به این دلیل که برخی از متقاضیان اعلام کردند که پیامک واریز به دست آنها نرسیده و از الزام پرداخت قسط اول دیر مطلع شدند. بنابراین با دستور معاون مسکن و امور ساختمان وزارت راه وشهرسازی برای آخرین بار فرصت دوباره به این افراد داده شد.

وی ادامه داد: از شنبه هفته آینده دیگر وضعیت متقاضیان مسکن ملی در استان تهران و شهرهای جدید این استان تعیین و تکلیف می‌شود. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به تعداد متقاضیانی که واریز وجه داشتند گفت: تا روز سه شنبه دوم دی ماه، حدود ۹ هزار نفر نسبت به تکمیل موجودی خود اقدام کردند.

محبت خواه افزود: در شهرهای بالا و زیر ۱۰۰ هزار نفر در استان تهران ۷۳ هزار ۳۷۴ نفر ثبت نام شده در طرح اقدام ملی مسکن داشتیم. در شهرهای جدید هم این عدد به ۵۵ هزار و ۹۶۲ نفر می‌رسد. از این تعداد حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در استان و تقریبا ۲۰ هزار نفر هم در شهرهای جدید تایید شدند. اما جمعیت آنهایی که به مرحله افتتاح حساب رسیدند حدود ۳ هزار و ۳۰۰ نفر در استان و ۸ هزار و ۲۰۰ نفر در شهرهای جدید هم بودند. این تعدادی که به مرحله افتتاح حساب رسیدند تنها امروز را فرصت دارند که آورده اولیه را بپردازند و آنهایی هم که افتتاح حساب را انجام ندادند، امروز می‌توانند نسبت به افتتاح حساب اقدام کنند.

وی درباره احتمال بازگشایی سایت مسکن ملی برای جایگزین کردن متقاضیان جدید اظهار داشت: آنهایی که واریز وجه نداشتند به طور قطع حذف می‌شوند و عده‌ای در ذخیره قرار دارند که قبلا ثبت نام کردند اما با تکمیل ظرفیت سهمیه استان موفق به ورود به مراحل دیگر نشدند جایگزین خواهند شد.

 

کاهش تعرفه گمرکی و هزینه‌ حمل و نقل لازمه رشد تجارت ایران و ازبکستان

«محمد رضا کرباسی» در دیداری مجازی با رییس اتحادیه صادرکنندگان ازبکستان گفت: برقراری رابطه با کشورهای همسایه را از اولویت‌های ایران دانست. در این بین ازبکستان با برخورداری از اشتراکات عمیق تاریخی، فرهنگی و اقتصادی و همچنین به لحاظ جغرافیایی از جایگاه خاصی برای ایران برخوردار است.

وی ادامه داد: ایران در کانون منطقه‌ای قرار گرفته که ۷۰ درصد نفت و ۴۰ درصد گاز جهان را در اختیار دارد و می‌تواند نقش شایان توجهی در تامین امنیت انرژی جهان ایفا کند. به علاوه موقعیت جغرافیایی حائز اهمیت ایران به گونه‌ای است که کوتاه‌ترین و سریع‌ترین مسیرها برای ترانزیت کالا بین اروپا و شرق آسیا و همچنین بین بخش گسترده‌ای از روسیه و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را داراست.

معاون امور بین الملل اتاق ایران تاکید کرد: موقعیت ویژه ایران در منطقه چه از لحاظ ژئوپلیتیکی و چه از لحاظ امنیت موجود در آن، چشم‌اندازی پایدار و رو به رشد برای سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی با تمام کشورهای جهان است.

وی با اشاره به فعالیت‌های معدنی ایران و توسعه قابل‌توجه کشور در این بخش تأکید کرد: از آنجا که ازبکستان دارای معادن طلا، مس و اورانیوم غنی است، دو کشور می‌توانند همکاری‌های مشترک و مستمری در این زمینه ها داشته باشند.

کرباسی افزود: همکاری در زمینه کشاورزی، باغداری، مواد غذایی، خشکبار، شوینده، آهن و فولاد، کاشی و سرامیک و کودهای شیمیایی نیز حوزه‌های مستعدی برای توسعه مناسبات بین دو کشور محسوب می شوند.

به اعتقاد وی رفع موانع و مشکلات بانکی، کاهش تعرفه‌های گمرکی، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و ارائه تسهیلات لازم در زمینه حمل‌ونقل ریلی و افزایش واگن‌های فعال بین دو کشور، لازمه‌های رشد روابط تجاری و سرمایه‌گذاری بین ایران و ازبکستان است.

معاون بین الملل اتاق بازرگانی ایران گفت: حجم تجارت دو کشور از ۱۸۶ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ به ۴۱۱ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.

 

رکورد سرعت اینترنت در ایران شکسته شد

مدیرعامل ایرانسل چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹، با انتشار تصویری از یک تست سرعت اینترنت‌همراه، از دستیابی ایرانسل به رکورد جدیدی از سرعت در شبکۀ 5G ایران خبر داد. در این تست سرعت، که در صفحه اینستاگرام بیژن عباسی‌آرند منتشر شده است، ایرانسل موفق شد سرعت دانلود بیش از ۲.۵ گیگابیت بر ثانیه را ثبت کند. رکورد قبلی در این زمینه، سرعت‌ ۱.۵ گیگابیت بر ثانیه بود که مرداد ماه ۱۳۹۹، در ساختمان مرکزی ایرانسل و در حضور خبرنگاران، ثبت شد.

ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، تنها اپراتوری است که توانسته است برای اولین بار، در روز اول مردادماه ۱۳۹۹، فناوری نسل پنجم تلفن‌همراه را در ایران راه‌اندازی کند و تاکنون سه سایت 5G خود را به بهره‌برداری رسانده است.

پیش از این، روز چهارشنبه، اول مرداد ماه ۱۳۹۹، نخستین سایت 5G ایران، توسط ایرانسل و با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری‌اطلاعات تهران راه‌اندازی شده بود.

همچنین سه‌شنبه هفتم مرداد ماه ۱۳۹۹ نیز، با حضور و انجام تست سرعت توسط خبرنگاران، دومین سایت 5G ایران در ساختمان مرکزی ایرانسل افتتاح شده بود.

راه‌اندازی سومین سایت 5G ایران و ایرانسل نیز در روز چهارشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹، در محل دانشکدۀ مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت‌مدرس انجام شد که برخلاف دو سایت داخل ساختمانِ (Indoor) قبلی، نخستین سایت خارج از ساختمان (Outdoor) نسل پنج ایرانسل است و امکان استفادۀ عموم مشترکان ایرانسل، به وسیلۀ گوشی‌های موجود در بازار ایران با قابلیت پشتیبانی از 5G و به علاوه، استفادۀ دانشجویان و پژوهشگران این دانشگاه از آخرین نسل فناوری تلفن‌همراه، در آزمایشگاه 5G این دانشگاه را فراهم می‌کند.

ایرانسل توسعۀ فناوری 5G را به‌عنوان سنگ بنای اقتصاد دیجیتال در دستورکار قرار داده و در ادامۀ برنامۀ توسعۀ آن، به زودی سایت‌های جدید نسل پنجم تلفن‌همراه را در نقاط دیگر تهران و شهرهای دیگر ایران راه‌اندازی می‌کند.

 

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار پاداش خوش مصرفی ستاره کامل کیفی ستاره کیفی سه ستاره کیفی سرعت اینترنت کیفی در آبان افتتاح حساب شهرهای جدید ایران خودرو مدیریت مصرف آبان ماه لیست قیمتی راه اندازی واریز وجه خودرو نیز پژو پارس مسکن ملی ماه ۱۳۹۹ دو کشور سایت 5G

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۴۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استارت سرد خودروسازی

خودروسازان کشور اولین ماه از سال۱۴۰۳ را با افت فروش استارت زدند. غول‌های جاده مخصوص در فروردین امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، ۲۴درصد افت تولید را تجربه کرده‌اند. به نظر می‌رسد انتظار برای اصلاح قیمت خودرو عامل اصلی سرمای تولید باشد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ سه خودروساز بزرگ کشور گزارش عملکرد خود در نخستین ماه امسال را به اطلاع سهامداران خود رساندند؛ گزارشی که نشان می‌دهد در بخش تولید دچار افت (نسبت به فروردین پارسال) شده‌اند. با بررسی کارنامه تولید خودروسازان بزرگ کشور در نخستین ماه امسال مشخص می‌شود که ایران خودرو و سایپا در افتتاحیه تولید ۱۴۰۳ چه کرده‌اند.

طبق آنچه در صورت‌های مالی سه خودروساز اصلی آمده، ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع حدود ۴۲‌هزار و ۴۰۰ دستگاه انواع خودروی سواری را در فروردین امسال تولید کرده اند. این در حالی است که در ماه مشابه پارسال مجموع تولید محصولات سواری آن‌ها حدود ۵۵‌هزار دستگاه بود؛ بنابراین غول‌های جاده مخصوص در ماه نخست امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، ۲۴‌درصد افت تولید را تجربه کرده‌اند.

در این بین، بیشترین تیراژ نصیب ایران خودرویی‌ها شده که توانسته اند ۱۴‌هزار و ۲۰۴ دستگاه محصول را در فروردین تولید کنند. با این حال این میزان تولید سبب شده تا آبی‌های جاده مخصوص افت ۱۹ درصدی تولید را در بخش سواری نسبت به فروردین ۱۴۰۲ تجربه کنند. سایپایی‌ها نیز به کمک زیرمجموعه خود پارس خودرو، تولید بالغ بر ۱۹‌هزار دستگاهی را در ماه ابتدایی امسال ثبت کرده اند که نسبت به فروردین پارسال افت ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد.

در حالت تفکیکی، سایپا تولید ۱۴‌هزار و ۲۰۴ دستگاهی در فروردین امسال داشته و این در حالی است که میزان تولید این شرکت در ماه مشابه پارسال ۱۹‌هزار و ۲۱ دستگاه بود؛ بنابراین دومین خودروساز بزرگ ایران بدون احتساب آمار پارس‌خودرو، افت تولید بالغ بر ۵‌هزار دستگاهی داشته است. پارس‌خودرو نیز که ۴ هزار و ۸۷۳ دستگاه تولید داشته، در مقایسه با فروردین پارسال افت تولید ۲‌هزار و ۷۹۰ دستگاهی داشته است.

افت تولید ۲۴ درصدی خودروسازان در فروردین در حالی است که طبق اعلام وزیر صمت، تولید خودرو در سال‌جاری باید ۱۵‌درصد افزایش یابد. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه خودرو در سال گذشته، رشد ۱۵ درصدی به معنای افزایش تیراژ خودرو تا یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است. وزارت صمت البته مشخص نکرده که قرار است چه تعداد از خودرو‌های تولیدی امسال سواری باشند، اما اگر همین ضریب ۱۵ درصدی را ملاک قرار دهیم، با توجه به تولید یک‌میلیون و ۱۳۳‌هزار دستگاه خودروی سواری در سال گذشته، تیراژ در این بخش باید به بالای یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه برسد؛ بنابراین خودروسازان کشور (سه‌خودروساز اصلی به علاوه خصوصی‌ها) باید به طور متوسط ماهی حدودا ۱۱۰‌هزار دستگاه تولید داشته باشند. طبعا بار اصلی تولید بر دوش غول‌های جاده مخصوص است و باید منتظر ماند و دید در ماه‌های پس از فروردین چه آماری از خود به جا خواهند گذاشت.

خودروسازان بزرگ کشور سال گذشته نتوانستند برنامه تولید مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت را عملی کنند، به نحوی که تنها ۶۵‌درصد از این برنامه محقق شد. برنامه تولید پارسال حداقل یک‌میلیون و ۷۰۰‌هزار دستگاه بود، بنابراین مشخص می‌شود که برنامه مدنظر صمت برای امسال افت حدودا ۲۰۰‌هزار دستگاهی خواهد داشت.

اما در کنار وعده رشد ۱۵ درصدی تولید، وزیر صمت هفته گذشته با حضور در ایران‌خودرو دیزل عنوان کرد که یک جهش اساسی در کمیت و کیفیت تولید اتقاق خواهد افتاد. به‌طور حتم این وعده وزیر بدون اصلاح قیمت خودرو همچون سال‌های گذشته تنها در حد وعده باقی خواهد ماند.

افت تولید ماهانه

اما بررسی آمار تولید خودروسازان در فروردین و مقایسه آن با ماه قبل –اسفند- نشان می‌دهد که تولید ماهانه آن‌ها نیز افت سنگینی داشته است. طبق آمار، خودروسازان در فروردین امسال و نسبت به اسفند پارسال ۲۹‌هزار دستگاه -معادل ۴۰ درصد- خودروی کمتری به تولید رسانده‌اند.

در حالت تفکیکی، ایران‌خودرو در فروردین امسال و نسبت به اسفند سال گذشته افت تولید ۲۰‌هزار و ۳۲۵ دستگاهی را به ثبت رسانده است.

سایپا نیز نسبت به اسفند ۶‌هزار و ۷۳۶ دستگاه خودروی کمتری را تولید کرده است. در نهایت، اما تولید ماهانه (فروردین به اسفند) پارس‌خودرو نیز افت ۲ هزار و ۶ دستگاهی داشته است. بخشی از این افت تولید می‌تواند به دلیل تعطیلات نوروزی باشد و خودروسازان معمولا و اگر به چالش خاصی برنخورند، این افت را در ماه‌های بعد جبران می‌کنند.

کارنامه تولید خودروسازان در فروردین

بنابر آمار منتشرشده در سایت کدال، ایران خودرو در فروردین امسال نیز بیشترین تولید خود را به مدل‌های پژو اختصاص داده است. این شرکت در بازه زمانی تحت بررسی، ۱۰‌هزار و ۸۰۵ دستگاه انواع پژو را تولید کرده است.

با توجه به تولید حدودا ۱۸‌هزار دستگاه خانواده پژو در فروردین پارسال، ایران خودرویی‌ها در تولید اعضای این خانواده افت حدود ۴۰ درصدی داشته اند. ایران‌خودرو در حال حاضر تنها پارس و ۲۰۷ را در قالب گروه پژو تولید می‌کند که به نظر می‌رسد پارس نیز چیزی به پایان عمر تولیدش باقی نمانده است (البته اگر سیاستگذار باز هم تصمیم به ادامه تولید آن نگیرد).

در بین دیگر محصولات ایران خودرو، گروه سورن تیراژ ۳‌هزار و ۲۳۷ دستگاهی را از خود به جا گذاشته است. ایران‌خودرو در صورت‌های مالی قبلی خود از نام «گروه سمند» استفاده می‌کرد، اما با توجه به اینکه این خودرو در حال حاضر تنها در مدل سورن به تولید می‌رسد، نام آن را به «گروه سورن» تغییر داده است.

با در نظر گرفتن تیراژ هزار و ۴۸۰ دستگاهی در فروردین سال گذشته، ایران‌خودرویی‌ها توانسته‌اند تولید در این گروه را ۲.۲ برابر کنند. این در حالی است که طبق آمار منتشره در سایت کدال، دنا فروردین امسال را با افت تولید نسبت به ماه مشابه پارسال پشت سر گذاشته است.

ایران‌خودرو اعلام کرده که در فروردین امسال ۴‌هزار و ۷۸۸ دستگاه دنا را به تولید رسانده است. با توجه به تولید ۵‌هزار و ۳۸۹ دستگاهی دنا در فروردین پارسال، ۱۱‌درصد افت تولید به نام این خودرو به ثبت رسیده است. دنا معمولا روندی رو به رشد در تولید طی این سال‌ها داشته و مشخص نیست چرا در نخستین ماه امسال و با وجود تقاضای بالا برای آن، تولید نقطه به نقطه‌اش کاهش یافته است.

دیگر محصول ایران خودرو به نام رانا که چندان با افت تولید غریبه نیست، نخستین ماه امسال را با رشد پشت سر گذاشته است. طبق اعلام ایران‌خودرو به بورس، تا پایان فروردین امسال ۹۶۰ دستگاه رانا در این شرکت به تولید رسیده است. این در حالی است که ایران‌خودرویی‌ها در فروردین پارسال حتی یک‌دستگاه رانا را نیز به تولید نرسانده بودند؛ بنابراین آبی‌های جاده مخصوص به نوعی افت تولید در دنا را با رشد تیراژ رانا جبران کرده‌اند.

از رانا که بگذریم، ایران خودرو محصولی چینی به نام هایما نیز دارد که تولید آن در فروردین امسال و نسبت به ماه مشابه پارسال افتی سنگین را تجربه کرده است. طبق آمار، ایران خودرویی‌ها در سال گذشته، هزار و ۱۴ دستگاه هایما را در سایت خراسان خود تولید کرده بودند، حال آنکه کل تولید این خودرو در نخستین ماه سال‌جاری تنها ۶ دستگاه بوده است. با توجه به این آمار، هایما لقب کم‌تیراژترین محصول ایران‌خودرو را در فروردین به خود اختصاص داده است.

سری هم به تارا بزنیم؛ خودرویی که به نوعی مدل ایرانی پژو ۳۰۱ به شمار می‌رود و در دو مدل دستی و اتومات به تولید می‌رسد. طبق آمار منتشره در کدال، ایران خودرو در فروردین امسال ۲‌هزار و ۳۷۶ دستگاه تارا تولید کرده است. این خودروساز در فروردین پارسال ۲‌هزار و ۵۴۷ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده بود؛ بنابراین تولید تارا در نخستین ماه امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افت ۱۷۱ دستگاهی را نشان می‌دهد.

از ایران خودرو بگذریم و به سراغ گروه سایپا برویم؛ دومین خودروساز بزرگ کشور که بیشترین حجم از سبد محصولاتش در فروردین امسال به خانواده ایکس ۲۰۰ (تیبا، کوئیک و ساینا) اختصاص داشته است. طبق آمار منتشره در کدال، سایپا در تولید این گروه خودرویی آمار ۱۰‌هزار و ۸۷۳ دستگاهی را طی فروردین به جا گذاشته است.

با توجه به تولید ۱۶‌هزار و ۱۲۰ دستگاهی این گروه خودرویی در ماه نخست پارسال، تیراژ خانواده ایکس ۲۰۰ حدود ۳۳‌درصد افت کرده است.

در بازه زمانی تحت بررسی، سایپا توانسته ۳ هزار و ۳۳۱ دستگاه شاهین را به تولید برساند. این در حالی است که طی فروردین سال گذشته تیراژ شاهین ۲ هزار و ۹۰۱ دستگاه بود. با این حساب، تولید شاهین افت ۴۳۰ دستگاهی را نسبت به ماه مشابه پارسال تجربه کرده است. سایپا در فروردین امسال و مانند ماه نخست پارسال، آریای اتومات را به تولید نرسانده است.

از سایپا به پارس خودرو برویم؛ سومین خودروساز بزرگ کشور که در فروردین امسال سهند و گروه Q۲۰۰ را به تولید رسانده است. طبق گزارش ارسالی به بورس، گروه Q۲۰۰ سایپا تولید ۴‌هزار و ۸۷۱ دستگاهی در فروردین امسال داشته که با توجه به ماه مشابه سال گذشته با تولید ۴ هزار و ۴۲۴ دستگاهی، از رشد ۴۴۷ دستگاهی حکایت دارد.

پارس‌خودرو، اما در حالی حتی یک دستگاه کوئیک معمولی دنده‌ای را در فروردین امسال تولید نکرده که در ماه مشابه پارسال، ۳ هزار و ۲۳۹ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده بود. در نهایت، اما پارس‌خودرو در ماه ابتدایی امسال تنها دو دستگاه سهند را به تولید رسانده است. سهند محصول جدید پارس‌خودرو به شمار می‌رود که در فروردین پارسال هنوز وارد خط تولید این شرکت نشده بود.

دیگر خبرها

  • استارت سرد خودروسازی
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست
  • معمای بنزین در ایران
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • نتیجه آزمایش نسل ششم اینترنت در ژاپن: ۵۰۰ برابر سریع‌تر از ۵‌جی
  • رکورد مسابقات فری استایل اسکیت شکسته شد